Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Grafiti uživo

9. BINA _P R O S T O R I J A V N O S T I, POP UP prostor, subota, 17. maj, 19.00 Grafiti uživo, oslikavanje murala Autor: TKV.


 


Street art umetnica TKV će u POP UP prostoru oslikavati mural na temu „Ujedinjeni u različitosti“. Mural će započeti kroz svoje umetničko tumačenje teme, a nastaviće ga Šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, gospodin Majkl Devenport, kao i Predsednik EUNIC klastera u Srbiji, gospodin Nikolaus Keler. Gosti iz EU (ambasadori, direktori kulturnih instituta EU, itd) i Srbije su pozvani da mural nastave i dovrše. Gosti će mural obogatiti svojim razmišljanjima na ovu temu (pisanim markerima) ili crtežima (crtanim sprejem ili akrilnim bojama, u zavisnosti od umetničkih veština učesnika). Ovom aktivnošću želimo da otvorimo raspravu o značaju multikulturalizma, jezičke i kulturne raznolikosti u Evropi, ali i o njihovom uticaju na gradove i njihove stanovnike.

 

TKV rođena u Beogradu 1988. godine. Bavi se street artom od 2004. godine. Trenutno pohađa Master studije “Kultura globalnih medija” na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Umetnica koristi javni prostor kao mesto na kome se odvija čin stvaranja i time ujedinjuje izložbeni prostor i svoje lično viđenje javnog prostora u jedno. Pravo na javni prostor i kreiranje izgleda grada su bitni deo ove vrste umetnosti i podstiču na razmišljanje koja su to mesta koja dozvoljavaju intervenciju i menjanje.


 


 



Datum objavljivanja: 16.05.2014.