Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Goran Micevski / Neklasifikovano

U sredu, 8. avgusta u 20 sati u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, otvara se samoszalna izložba fotografija autora Gorana Micevskog, pod nazivom, "Neklasifikovano". Izložba traje do 30. avgusta, 2012. godine.


 


Goran Micevski pripada grupi mladih fotografa cija aktivnost i prisustvo na umetnickoj sceni doprinose ustanovljenju jasne percepcije medija fotografije. U svom dosadasnjem postojanju fotografija je, tragajuci za svojim bitnim svojstvima, uspevala da se na nove nacine poveze sa realnoscu i uspostavi osobeni process sopstvenog ispitivanja. Micevski je u svom radu svestan ovakvog procesa i on angazovano ucestvuje u kritickom preispitivanju fotografskog medija i njegovih kompleksnih veza sa drustvom, ideologijom, sistemom umetnosti, ali i licnim intuitivnim saznanjima. Vecina fotografija ovog umetnika mogu se posmatrati kao lepe slike, kao komentari drustvene stvarnosti, kao konceptualno-esteticki modeli za stanje stvari u svetu, kao primeri analize medija i istorijsko-umetnicke tradicije ili kao sve to zajedno.



Goran Micevski (1977) je zavrsio Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu (Odsek fotografija). Kljucne odrednice za fotografsku praksu ovog pasioniranog putnika i setaca jesu odanost analognoj tehnici, konstantna promisljanja samog medija, kao i istrazivanje odnosa fotografije i konteksta kojima se tematski bavi (umetnost, drustvo, svakodnevica). Izlagao je na vise grupnih i samostalnih izlozbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nagrada na festivalima Media Forum u okviru Moskovskog filmskog festivala, kao i nagrade na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.



http://goranmicevski.wordpress.com/


 



Datum objavljivanja: 03.08.2012.