Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili / Šta su radili

U utorak, 31. jula u 19. sati u KC Reks, Jevrejska 16., u cuklusu tribina "Gde su bili / Šta su radili" gost / domaćin je Dragan Jovanović, umetnik iz Beograda.

 


Dragan Jovanović, profesor u penziji i umetnik iz Beograda, prošle godine je po peti put putovao u Indiju i pripremio je treću prezentaciju za radoznale i strpljive posetioce i posetiteljke programa Gde su bili šta su radili, koji ulazi u desetu godinu postojanja i treću godinu funkcionisanja bez ikakve finansijske podrške javnih institucija (podrška je dobrodošla u svakom obliku!).



2011 godina. Indija. Dva meseca, januar i februar. Hajderabad,  Andamanska ostrva, Kalkuta, Puri, Bodgaja, Varanasi,  Elora i Adžante, Hajderabad. Cilj putovanja je život u Indiji. Zašto baš život i zašto Indija -  življenje u Indiji ima posebnu gustinu i ogoljenost. Kao u nekom velikom kazanu sve ključa. Ljudi, prostor, vreme, događaji i gotovo sve nama poznato gubi pojmovne granice i stapa se u celinu u koju toneš onom brzinom kojom uspevaš da poimaš. Nekoliko stotina fotografija će o tome reči mnogo više od ovih reči koje mi odmažu da prikažem svetlost, zvuk, atmosferu i mirise koji se stapaju u neponovljiv doživljaj."


 


Datum objavljivanja: 30.07.2012.