Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Friz Razgovori, Jasmine Stepić

U četvrtak, 15. novembra u 20. sati u KC Grad, Braće Krsmanović 4., otvara se samostalna izložba slika autorke Jasmine Stepić. Izložba traje do 21. novembra, 2012. godine.


 


Egipatska skulptura i kroki, svojom jednostavnošću pokretači su ideje o svedenim figurama na velikom formatu dovedenim skoro do znaka , gde dalje stupaju u dijalog forme, oblici i boje dopunjavajući se ali i kontrastirajući istovremeno.

Velikim plošnim površinama kontrastiraju detalji, potrebni ravnoteži kompozicije, a svedenom tamnom koloritu bele površine, srebro i zlato postavljajući svojim sjajem figuru u senku, drugi plan, te, slike u nizu stvaraju međusobni dijalog likovnih elemenata ali i dijalog samih figura ostvaren njihovim pokretima koji prenoseći se iz slike u sliku stvaraju jedinstven, dinamičan friz razgovora, pokreta ruku i izraza lica.

Friz ''Razgovori'' trebalo bi da podstakne posmatrača da i sam pokuša da učestvuje u ovom projektu pokrećući sopstvenu maštu za kreiranje scenaria razgovora, a na osnovu sopstvenog doživljaja likovnog dela.


 



Datum objavljivanja: 12.11.2012.