Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Fraktal 3

Udruženje "Fraktal 3" je pokrenulo,a beogradski umtenici sa oduševljenjem prihvatili inicijativu da se 14. februara, 2011.godine, u vremenu od 18 do 02. časova održi manifestacije "Noć otovrenih ateljea".

 


To bi bila prva manifestacija ove vrste u prebogatoj kulturnoj i svekolikoj drugoj istoriji Beograda. Razloga za to je mnogo, a mi ćemo Vam navesti samo neke, ubeđeni da ćete nas podržati i pomoći nam da san mnogih generacija dosanjamo zajedno sa našim gradom i svim dobrim ljudima koji u njemu žive. Ophrvani svim znanim i neznanim nedaćama, odavno smo zagubili lepotu, navike da se družimo, komuniciramo, da pletemo nevidljive niti poštovanja. Zagubili smo mnoga mala, draga mesta po kojima je Beograd bio čuven nadaleko, postali smo nepomični u hodu, u smehu, u saglasju vremena teškog. Beograd je izjutrio nebrojana slavna imena, umetnici su oduvek bili deo njegovog, duha, nade i oduševljenja. Zanosa više nema, dušu smo  sahranili u mermer novih graditelja naše budućnosti.Većina nama dragih, onih što su nam svojom reči, slikom, pesmom vraćali lepotu u osmeh, odavno je otputovala u neki lepši san. U Beogradu i danas žive i rade slikari, pesnici, umetnici tuge i lepote. Neko ih je međutim, uz njihovu pomoć skrajnuo, odvojio od nas. Mi smo to, nažalost nepomični, mirno posmatrali. Udruženje FRAKTAL 3, svi njegovi članovi slažu se u jednome - došlo je vreme da pobedimo nemoguće. Hoćemo da dokažemo da je i novoj kulturi potrebna mudrost, ljubav, razumevanje i da smo svi u ovom vremenu više nego ikada potrebni jedni drugima. Želimo da otvorimo beogradske atelje-e, prvo na jednu noć, a onda, kada shvatimo o čemu su govorili i pisali Zmaj, Ujević, Miljković, Kiš, Radojčić, Kapor, da ih otvorimo zauvek. Bilo bi to novo rađanje duha Beograda, afirmacija naših duhovnih ali i svekolikih drugih vrednosti. Slikarski ateljei bi mogli ponovo postati  važna tačka na turističkoj mapi Beograda.



                                         

ORGANIZACIONI ODBOR



1.Prof. Zoran Vuković Dekan FLU - PREDSEDNIK

2.Prof.Miloš Šobajić

3.Prof.Vladimir Veličković

4.Prof.Kosta Bunuševac

5.Cile Marinković

6.Željka Momirov

7.Đorđe Arnaut

8.Slavko Timotijević

9.Mihailo Mlinar

10.Vladimir Jočić

11.Dragan Zdravković

12.Svetlana Šobić

13.Tanja Bandović

14.Ružica Bajić

15.Ivana Živić Jerković

16.Jovana Petrović

17.Beba Marinković                                                                                                                                               18.Profesor Milorad Tepavac                                                                                                          


19.Slobodan Trkulja                                                       

 


Datum objavljivanja: 17.01.2011.