Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije Jelene Vemić

Izložba fotografija Jelene Vemić, pod nazivom "Triptih", održava se do 11. februara 2014. godine, u Galeriji Singidunum, Kneza Mihaila 40.


 


Za likovnog umetnika fotografije, najmanja promena koja se dešava u prirodi - "pokret" lista, vodene površine, cvetanje divnih latica čudnovatog bilja "budi" oko njegovog, njenog foto aparata i nama posmatračima otkriva tajnoviti svet koji možda u nekoj od šetnji nismo primetili.



Upravo je taj svet nama približila Jelena Vemić svojim objektivom, precizno beležeći sveprisutnost boja različitih godišnjih doba, ali i boja sa njenih putovanja.



Priča izložbe je zamišljena spajanjem dve i tri fotografije (diptih i triptih), koloristički od sivo plave , ka toplim tonovima jesenjeg lišća i zeleno žutih nijansi skrivenih mahovina.



Jelenina posvećenost likovnosti pri "izradi" fotografija, i njena veza sa prirodom dobija karakter dokumenta, koji čuvamo sa njom.



Gradeći sopstveni umetnički izraz, približila nam je svu dinamiku kojom stvara, istraživački raspoložena, radoznala i vešta " rukovanjem" kamerom.



Fotografije Jelene Vemić čine skladan odnos boja, svetla, specifične atmosfere .



Njena zamisao je da ovom izložbom otputujemo u neka zaboravljena mesta i da kroz njene radove doživimo svu lepotu koju ona želi da podeli sa nama.





Zorica Đermanov, istoričar umetnosti



Datum objavljivanja: 06.02.2014.