Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije Dragiše Radulovića

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, u petak 19. marta 2010. godine u 18 časova, biće otvorena izložba fotografija Dragiše Radulovića u okviru galerijske delatnosti JP "Beogradska tvrđava". Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 9. aprila 2010. godine.

 


Dragiša Radulović izložiće fotografije portreta naših najeminentnijih umetnika (Ljuba Popović, Olga Jevrić, Miloš Šobajić, Cvjetko Lainović, Peđa Milosavljević, Bata Mihailović, Nedeljko Gvozdenović ...) nastalih tokom poslednjih decenija. Neki od portreta po prvi put će biti izloženi u Galeriji Beogradske tvrđave.  Na fotografijama Dragiše Radulovića vidljiva su nastojanja da se prikaže što potpuniji, istinitiji izraz i specifičnost lika svakog umetnika, da se istakne njihova individualnost, karakter, duhovna, psihološka i emocionalna osobenost.  Dragiša Radulović, prateći rad beogradskih i srpskih umetnika, postao je vrstan hroničar jednog  vremena i jednog segmenta kulturnog života zemlje.


Dragiša Radulović je rođen je 1936. godine u Čačku. Fotografijom počeo da se bavi u gimnaziji, a aktivno izlaže od 1959. godine.  Ima zvanje Majstora jugoslovenske fotografije i međunarodno AFIAP. Od 1961. godine bavi se i primenjenom fotografijom i sarađuje sa štampom, izdavačkim kućama, galerijama i muzejima. Izlagao samostalno i učestvovao na više od 150 izložbi i Salona fotografije u zemlji i inostranstvu. Dobitnik 42 nagrade i pohvale za pojedinačne radove i kolekcije.




Radno vreme Galerije je od 10 do 17 časova.


 


Datum objavljivanja: 16.03.2010.