Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Festival Influencers

Od 27. - 28. oktobra, u Kulturnom centru Grad održaće se festival Influencers. Ovaj festival se od 2004.godine redovno realizuje u Barseoni, a od ove godine i u Beogradu.

 


Influencers festival je posvećen nekonvencionalnoj umetnosti, gerila komunikaciji i radikalnoj zabavi. Svake godine, ovaj festival, okuplja umetničke autsajdere,političke provokatore i tehnološke odmetnike u cilju predstavljanja inovativnih taktika u društvenoj kritici.


U okviru ovog festivala, 27. oktobra, od 23h, predstaviće se Grey Filаstin, аudio-vizuelni umetnik sа sedištem u Bаrseloni koji komponuje muziku sa prizvukom transnacionаlne muzike izraženih bаsova, kombinujući nаjniće frekvencije dubstep-а sа visokim ritmičnim tonovima, akustičnim žičanim zvucima, glasovima i uličnim šumovima.


U okviru drugog dana programa Influencers festivala, u petak, 28. Oktobra, od 17h, Bani Brusadin, free lance producent i istraživač, osnivač i pokretač ovog festivala u Barseloni, predstaviće ovaj festival domaćoj publici i pokušaće da objasni njegovo polje delovanja koje je vezano za medij gde se susreću umetnost, digitalne tehnologije, popularne kulture i politika.


Od 19h, je planiran panel na temu položaja nekonvencionalnih kulturnih praksi u našem društvu. Gosti ovog panela, pored Bani Brusadina, su Pavle Ćosić  iz organizacije Kornet, Isidora Ilić i Boško Prostran  koji čine umetnički duo Doplgenger, Aleksandra Petkovic - TkV, Dejan Nikolić  iz redakicje Njuz.net-a.


Festival se nastavlja i duboko u noć, sa ekspedicijskim dogadjajem "tajne večere", za koji je potrebno da se prijavite na influencers@culturalfront.net, a učesnici se biraju tajnim glasanjem.


http://TheInfluencers.org

https://www.facebook.com/The.Influencers.festival

http://twitter.com/the_influencers


 


Datum objavljivanja: 24.10.2011.