Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Fenix Fine Art Photography 3

Sinoć, 5. jula, 2010. je u prepunoj beogradskoj galeriji Feniks na otvaranju izložbe "FENIX FINE ART PHOTOGRAPHY 3“" po drugi put uručena nagrada Jelena Pavić- za najbolje ostvarenje u umetničkoj fotografiji mladih autora. Dobitnica nagrade je Sanja Knežević.

 


Nagradu je ustanovila galerija Feniks u čast rano preminule Jelene Pavić, umetničkog fotografa, a sa željom da doprinese razvoju i afirmisanju umetničke fotografije. Žiri u sastavu: Imre Sabo- umetnički fotograf, Vukica Mikača- umetnički fotograf i Olivera Gavrić Pavić-likovni kritičar, dodelio je nagradu Sanji Knežević.



Nagrada ima novčani iznos, a sledeća nagrada će se uručiti na novoj izložbi "FENIX FINE ART PHOTOGRAPHY " koja je svake godine u julu. Treću godinu za redom Galerija Feniks svoj prostor posvećuje fotografima sa konkursom za nagradu "Jelena Pavić - za najbolje ostvarenje u umetničkoj fotografiji mladih autora".



Konkurs je namenjen mladim autorima i ove godine se odazvalo njih trinaest. Očekivali smo veći odziv ali je izgleda za sve konkurse potrebno više vremena da zažive. Dobro je što se broj prijavljenih iz godine u godinu povećava. Možda će ove fotografije biti podsticaj za sve da konkurišu na narednim konkursima Galerije Feniks. Treba istaći napore vlasnice Galerije Feniks, Branke Pavić Basta, da sa novčanom nagradom podstiče mlade i kreativne autore da istraju u svom radu i da se time unapredi fotografska umetnost.



Imre Sabo, član žirija


Portfolio Galerija Feniks


 


 


 


Datum objavljivanja: 06.07.2011.