Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Feniks Fine Art fotografija

U utorak, 30. juna u 19 sati u Galeriji Feniks otvara se izložba mladih fotografa iz Srbije i Grčke. Izložba se može pogledati do 18. jula.

 


Izložba okuplja mlade stvaraoce umetničke fotografije, koji su se školovali na raznim domaćim i stranim akademijama. Izborom mladih autora podržava se savremena umetnička fotografija, koja danas postoji paralelno sa ostalim granama vizuelne umetnosti. Prema rečima organizatora iz galerije Feniks, ove godine napravljen je izbor od osam autora iz Srbije i Grčke. Selektor izložbe je Aleksandar Pfićer, a koncepciju je osmislila Branka Pavić Basta. Među autorima koji će predstaviti svoje fotografije nalaze se Jelena Pavić, Aleksandar Damjanović, Milica Mijačević Carević i drugi.


Aleksandar Pfićer rođen je 1980. godine. U Beogradu je 2006. godine diplomirao fotografiju na Akademiji umetnosti slike IVAS, Wolfratshauzen, Nemačka (istureno odeljenje u Beogradu), u klasi profesora Nikole Radoševića. Iste godine profesor Joahim Gizel dipl. Master of Image promovisao ga je u diplomiranog majstora fotografije. Do sada je imao pet samostalnih i učestvovao na preko 30 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Jedini je nagrađeni autor iz Republike Srbije na međunarodnoj izložbi Peace and Existence of the Family of Man.


Izložba traje do 18. jula 2009.


Portfolio Galerija Feniks


Datum objavljivanja: 29.06.2009.