Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Fan Art

Petak, 26. mart, 19 časova, Kulturni centar Reks, Jevrejska 16. Predstavljanje organizacije "Photon Tide" u okviru projekta FAN ART: Čista ljubav Projekat Fan art: Čista ljubav želi da predstavi radove koji su nastali u okviru fandoma (fanovskih zajednica) formiranih oko različitih pop kulturnih fenomena.

 


Ove zajednice, nastale u poslednjih pedesetak godina, postale su od polovine poslednje decenije prošlog veka, zahvaljujući Internetu, masovni globalni fenomen. Njihov značaj danas je toliko veliki da su počeli direktno da utiču na odluke koje se odnose na produkciju filmova, serija ili drugih pop kulturnih proizvoda oko kojih su se okupljali. U okviru ovih zajednica javile su se nove vrste kreativnog izraza, fan art i fan fiction; ovi nazivi odnose se na sve vrste vizuelnih i literarnih radova inspirisanih knjigom, filmom ili serijom oko koje je fandom okupljen, a koje nisu delo profesionalnih umetnika, već su nastali kao rezultat 'čiste ljubavi' fanova, bez ikakvih komercijalnih ambicija.




U Srbiji postoji razvijena i dobro organizovana fanovska aktivnost i namera ove manifestacije je da njihove aktivnosti učini dostupnim široj publici i da otvori dijalog o kreativnom potencijalu koji može znatno da utiče na stvaralačku dinamiku na našoj sceni i to ne samo u domenu popularne kulture. U okviru projekta FAN ART: Čista ljubav predstaviće se članovi nevladine organizacije za promociju naučne fantastike i popularizaciju nauke 'Photon Tide'. Ovom prilikom govoriće o svom dvanaestogodišnjem kreativnom radu u oblastima pisanja, crtanja, 3D animacija, specijalnih efekata i amaterskih naučno-fantastičnih filmova, kao i o svojim aktuelnim i planiranim projektima.




Učestvuju: Relja Trajković, predsednik grupe, video umetnik, Ivan Zorkić, ilustrator i dizajner, Ivica Milarić, pisac.




Više o organizaciji na http://www.photontide.org


 


Datum objavljivanja: 24.03.2010.