Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Elektrograd

U prostoru ZAVOD, Kraljevića Marka 1. Savamala, u sredu 10. septembra otvara se izložba radova autora Sylvie Kovjenić i Srđana Veljovića, pod nazivom, "Elektrograd". Izložba traje do 26. septembra, 2014. godine.


 


ELEKTROGRAD

Izložba ima dva različita derivata koji se odnose na isti pojam. Sadrži seriju crteža/slika i seriju fotografija inspirisanih tehno muzikom u širem smislu. Crteži na platnu su promišljeni i svrsishodni.  Pravljeni su prema strogoj metodologiji- neprestano crtajući linije na podlozi, kao reakcija na uticaj tehno muzike. Crtežima korespondira serija fotografija koje direktno beleže tehno žurke sa ciljem da se opiše i dekonstruiše sam događaj, čineći slike manje personalnim, a više opisnim.



Sylvia Kovjenić je rođena 1976. u Newcastle-u, Južnoafrička Republika. Diplomirala 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, odsek zidno slikarstvo, smer konzervacija-restauracija u Beogradu. Član ULUPUDS-a od 2004. godine. Školovanje nastavlja u Duesseldorfu, Nemačka, na Umetničkoj akademiji do 2006. Ovo je osma samostalna izložba, a imala više od dvadeset grupnih u zemlji i inostranstvu.  2013. dobila prvu nagradu iz slikarstva na izložbi „Žene slikari“ u Majdanpeku.



Srdjan Veljović je fotograf i kulturni radnik. Rođen 1968. godine. Završio Elektrotehnički fakultet. Član ULUS. Bavi se problemom identiteta i njegovog uspostavljanja kao polja konstituisanog spolja istražujući mesta prestupa granice koja ga definiše. Realizovao projekte: Arhitektura i fašizam, Lep život kao eksces, Nebo, Granice roda, Ekonomija moći heteroseksualne veze, Koliko visoko je bezbedno, Nož žica, Umeće tranzicije, Transponovanje – Džoni Racković, Mnoštva, Tehno – pozicije potkulture, Moguća mesta solidarnosti, Muzeji i još po neko mesto sećanja , Fotografije, potreti, Jarboli 1996 - rad u toku, Industrija.  Izlagao više puta grupno i samostalno u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj , Bosni, Sloveniji, Rumuniji, Albaniji, Austriji, Nemačkoj.


 


 



Datum objavljivanja: 08.09.2014.