Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine

Nakon Zagreba i Beograda izložba Ekstravagantna tijela: Ekstavagantne godine otvara se i u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. Otvarenje izložbe: 11. marta 2014. u 19 sati u MMSU


 


Projekt Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine predstavlja uzbudljivu, inspirativnu, senzualnu starost čijim tabuima suvremena umjetnost mijenja negativan predznak te ih time izmješta iz područja stereotipa, marginalizacije i diskriminacije. Ekstravagantne godine pokazuju starost kroz nekonvencionalne, drugačije i poticajne perspektive spram tijela i uma u stalnoj transformaciji – ekstatičnu i oslobođenu, ali ponekad i bolnu starost, putem umjetnosti, sociološkog, kritičkog i dokumentarnog pristupa. Više o konceptu.



Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka tijekom trajanja izložbe postati će mjesto intergeneracijskog susreta kroz niz zanimljivih aktivnosti, performansa, projekcija i izložbu na kojoj će biti predstavljeni video i audio radovi, instalacije, skulpture i fotografije poznatih suvremenih umjetnika (Sanja Iveković, Tomislav Gotovac, Goran Trbuljak, Mladen Stilinović, Siniša Labrović, Škart, Suzanne Lacy, Pilvi Takala, Mirjana Miljković i Neven Sviben, Marko Jeftić, Maja Bekan, Lada Cerar, Hrvoslava Brkušić, Andrea Palašti, Ana Opalić i Neda Šimić Božinović). Dnevni boravak i radionice smještene unutar izložbenog prostora na dnevnom će redu imati aktivnosti edukativnog, praktičnog ali i zabavnog karaktera. Članovi iz klubova Belveder, Potok, Podvežica, Zamet i Centar kao kustosi će postaviti izložbu radova iz zbirke MMSU na temu emancipacije žena.


 



Datum objavljivanja: 11.03.2014.