Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ekologija tehno uma

Tokom petnaest godina postojanja redakcija galerije Kapelica je uspela da uspostavi produkcijske uslove za predstavljanje umetnika koji su za predmet interesovanja odabrali nauku i tehnologije i njihov impakt na savremeno društvo. Otvaranje nove izlagačke sezone je u subotu, 29. maja od 16 časova.

 


EKOLOGIJA TEHNO UMA

17+ umetnika

Kustoska selekcija: Jurij Krpan

http://www.kapelica.org/


Selekciju umetnika, koja bitno označava savremene istraživačke umetničke prakse u Sloveniji, prvi put su predstavili na međunarodnom festivalu Ars Electronica, Linz, Austrija u privilegovanoj sekciji Featured Art Scene, a drugi put na festivalu Arzenal Depo 2K9 u filmskim studijima Viba filma u Ljubljani 2009, što se podudaralo sa obeležavanjem osamdesetogodišnjice inaugurisanja slovenačke istorijske avantgarde (Junge Slowenische Kunst) u berlinskoj konstruktivističkoj reviji Der Sturm.

Za potrebe predstavljanja diskursa savremene istraživačke umetnosti i popularizovanja istraživačkog umetničkog stvaranja u Sloveniji, Kapelica je dizajnirala izložbu sastavljenu od četrnaest aluminijumskih konstrukcija na kojima su grafički predstavljeni simptomatički projekti pojedinačnih umetnika. Umetnici svoje panoe mogu dograđivati u odnosu na razvoj svog rada, ali u razvijenom obliku panoi će biti opremljeni sa mehaničkim interfejsima koji će stvoriti utisak performativne dimenzije stvaranja.

Na izložbi u International Test Site-u, panoi će biti opremljeni sa kratkim video insertima koji u aktuelnoj fazi razvoja substituiraju mehaničke interfejse.




mapa lokacije: http://itsz1.wordpress.com/map/


 


Datum objavljivanja: 19.05.2010.