Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dušan Đokić: Moć središta

U četvrtak 27. septembra u 19 časova, Dusan Đokic otvara izložbu slika pod nazivom "Moć središta", u galeriji Centra za kulturu Rakovica. Izložba traje do 11. oktobra, 2012. godine.


 


Dušan Đokic je rođen 1943. godine u Beogradu. Upisao Arhitekturu 1962. godine, a 1966. godine Filozofski fakultet u Beogradu. Uz to upisan na drugu godinu Akademije za primenjene umetnosti, odsek scenografije (prof. Milenko Šerban) 1968. godine. Realizovao je 60 samostalnih izložbi u raznim disciplinama: slikarstvo, akvarel, crtež, grafika. Imao je preko 500 nastupa na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Likovni kritičar je tekstova za monografije. Objavio je zbornik O  AKVARELU (2000. godine).





...''Radovi koji su nastali i nastajali krajem prve i početkom druge decenije  XXI veka, podsećaju i definišu ono što je on od samih svojih početaka izgleda imao nasleđeno i u sopstvenom rukopisu i u razvijanju, odnosno kultivisanju mogućnosti da potez, površina, odnos našeg sveta u tri dimenzije postane zapravo jedno zagonetno poprište. Sigurno se može primetiti da je dinamika pre svega i odnos sa nekom  vrstom estetičke dubine, momenta, akcenta ili crtačkog i slikarskog gesta upisan u različite tehnike koje je Dušan Đokic ispitao i svojski nosio sa sobom.''...



Nikola Šuica (Izvod iz  predgovora kataloga)


 



Datum objavljivanja: 26.09.2012.