Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Drugo međunarodno trijenale grafike

U Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u četvrtak, 4. septembra 2014. u 19 časova otvara se Drugo međunarodno trijenale grafike na kojem će biti predstavljeni radovi 209 umetnika iz 40 zemalja.


 


Grafička sekcije ULUS-a, inicirala je 2011. godine pokretanje Međunarodnog trijenala grafike, sa željom da izložba  pruži uvid u savremene svetske tokove iz ove likovne discipline, ali i uspostavi saradnja sa većim  brojem institucija od kulturnog značaja u Srbiji i svetu.



Pored centralne izložbe  u Paviljonu, istog dana,  biće otvorene  i prateće izložbe Trijenala:



Galerija ULUS, Knez Mihailova 37:  Izložba nagrađenih umetnika sa Prvog međunarodnog trijenala grafike održanog 2011. godine / Barbara Madsen (Barbara Madsen), SAD, Katarina Alempijević, Srbija i Viktor Manuel Ernandes Kastiljo (Victor Manuel Hernandez Castillo), Meksiko,

 

Galerija Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija, Pariska 16,  izložba: Majkl Barns (Michael Barnes), SAD .



Tokom septembra u Grafičkom kolektivu, Obilićev venac 27,  biće održana izložba  Bečka umetnička grafika 2, selektor prof. dr Filip Maurer (Philipp Maurer),

a u Galeriji Izlozi, Fakultet likovnih umetnosti, Knez Mihailova 53 – Umetnikova knjiga, projekat saradnje studenata FLU i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.



U subotu, 06. septembra. u 12 časova, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29, održaće se Okrugli sto – razgovor s gostima Trijenala, Kodovi umrežavanja.



Od 4. septembra do 4. oktobra 2014. Beograd  će biti svetska prestonica  grafičke umetnosti.


 



Datum objavljivanja: 28.08.2014.