Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dragoslav Kanjevac (1945 - 2006), crteži, pasteli

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 1., organizuje izložbu crteža, karikatura i pastela - sećanje na Dragoslava Kanjevca. Otvaranje izložbe 4. maja u 19h.


 


Dragoslav Kanjevac (1945- 2006)





Izložba je organizovana povodom proteklih  10 godina od kako je preminuo poznati pančevački karikaturista i boem Dragoslav Kanjevac. Mnoge ga kolege pamte, kroz druženja na likovnim kolonijama Deliblatski pesak i Dunavom do slike, kao izuzetno duhovitog autora što se može i videti kroz postavku printova karikatura, crteža i pastela.



Dragoslav Kanjevac rođen 1945. u Mramorku. Bavio se slikarstvom i karikaturom. Kao slikar se formirao samostalno. Najčešće se izražavao u tehnici suvi pastel. Učestvovao je na brojnim izložbama karikature u zemlji i inostranstvu, stalni učesnik kolonije DUNAVOM DO SLIKE. Bio je dugogodišnji saradnik časopisa JEŽ. Objavio je mapu crteža BEZOPASNI IZUMI. Dobitnik je značajne nagrade za karikaturu u Montrealu. Slike i crteži mu se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama i zbirkama.


 



Datum objavljivanja: 25.04.2016.