Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dragoslav Husar: Zapisi

U utorak, 23. oktobar u 19. sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba akvarela autora Dragoslava Husara, pod nazivom, "Zapisi".

 


Dragoslav Husar (1951) član SULUV-a i ULU Pančeva, predstavlja se samostalnom izložbom kao nagrađeni umetnik Bijenala akvarela malog formata održanom u Galeriji SKC Novi Beograd 2010. Ovaj izuzetni akvarelista je učesnik brojnih kolektivnih izložbi  i kolonija, a samostalnim izložbama se predstavio publici u Republici Srpskoj, Makedoniji, Sloveniji kao i u mnogim mestima Srbije.  


"Izgleda da je Dragoslav Husar vrlo rano, još kao dečak, pokazao izuzetnu obdarenost za crtež i slikanje vodenim bojama. Po tome ga ne bih nazvao samoukim, niti autodidaktom u slikarstvu, već samorodnim stvaraocem. Realnost života, koja skoro nikad nije u skladu sa željama, uskratila mu je akademsko usavršavanje. Ne znam da li mu je to donelo više sreće nego što je bio darovit. Tek kada je završio svoje društvene i profesionalne obaveze, krenuo je kao kakav Aristotelov učenik da usavršava umetnost slikanja u prirodi. Doista, među retkim osvedočenim akvarelistima sve je manje onih koji rade u pleneru, u neposrednom kontaktu sa prirodom kao što to čini Dragoslav Husar.  Ovaj neumorni putnik, privučen atmosferom i svetlima svog podneblja, radeći skoro bez daha, iskazao se vrlo brzo kao osetljivi slikar pejzaža."  Dragan Todorović


 


 


 


Datum objavljivanja: 22.10.2012.