Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

U petak 2. novembra, u 11 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biće održano svečano proglašenje i dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za najbolji diplomski rad iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


 


Ovogodišnja dobitnica prestižnog priznanja za mlade istoričare umetnosti, koje se dodeljuje 45. put, je Marija Radisavčević iz Čačka sa temom Politička karikatura Pjera Križanića između dva rata (mentor prof. dr Predrag Dragojević).


Ustanovljenje priznanja za najbolji rad iz nacionalne istorije umetnosti odbranjen na ovom fakultetu, inicirao je sam Pavle Beljanski 1965. godine, kako bi motivisao mlade stručnjake na početku naučno-istraživačkih karijera.  Uručenju ovog uglednog priznanja, kao i svake godine, prisustvovaće prethodni dobitnici među kojima su i profesori sa Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, kustosi u najuglednijim muzejima, ali i poklonici pravih kulturnih dešavanja.


 



Datum objavljivanja: 27.10.2012.