Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dodela Nagrada Ranko Ranković

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u ponedeljak, 21. decembra 2015. godine u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca.


 


Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu doneo je Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli:

prof. dr Ljilјani Blagojević, d.i.a. za monografiju Itinereri: Moderna i Mediteran – Tragovima arhitekata Nikole Dobrovića i Milana Zlokovića, Službeni glasnik, Beograd, Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet, 2015.



Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo doneo je Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli:

Jovanu Mitroviću, d.i.a. za Fiskulturnu salu Prve osnovne škole u Obrenovcu, Srbija, 2015.



Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije je doneo Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli:

prof. dr Darku Rebi, d.i.a. za serijal emisija Život po meri, Radio Televizija Vojvodine, januar - jun 2015.



Na dan dodele Nagrade u Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca otvorena je izložba na kojoj su prezentovani svi učesnici konkursa.



Izložba će trajati do 25. decembra 2015. godine.



Tokom aprila (maja) 2016. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


 



Datum objavljivanja: 22.12.2015.