Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Đorđe Stanojević: Nedoslednosti

U periodu od 10. do 22. oktobra u O3ONE-u će se održati radionica pod nazivom "Nedoslednosti" u kojoj će učestvovati studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i arhitektonski studio 4od7. Izložba se otvara u utorak, 18. oktobra u 19 časova.


 


Radionica je treći i završni deo naučno-istraživačkog projekta koji je započet pre dvanaest meseci u cilju ispitivanja fenomena materijalne transformacije. Predviđeni metod rada oslanja se na upotrebu dostupnih materijala i jednostavnih tehnika. Gumice, svima poznate iz svakodnevnog života, ovde ce biti upotrebljene kao konstruktivne komponente za izradu složene prostorne strukture. Sposobnost gumenih materijala da se istežu ili komprimuju prema uticaju spoljašnjih sila, a zatim vraćaju u prvobitno stanje, biće eksploatisana kroz metod konstrukcije. Elastičnost, promenljivost u okviru reverzibilnog raspona deformacije materijala, će tako postati centralna karakteristika predviđenog prototipa. Proces konstrukcije će biti dokumentovan i otvoren za posetioce O3ONE-a.



Radionica počinje u ponedeljak 10. oktobra u 12h i trajaće do sledećeg ponedeljka 17. oktobra 2011. godine. Radovi će se izvoditi tokom celokupnog radnog vremena galerije. Otvaranje izložbe je u utorak 18. oktobra u 19 časova.



Đorđe Stojanović rođen je u Beogradu 1974 godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a potom nastavio svoje obrazovanje u Londonu gde je stekao dve magistarske diplome, jednu na Arhitektonskoj Asocijaciji, a drugu na Londonskoj školi za ekonomiju. Od 2000 godine, kao licencirani arhitekta u Velikoj Britaniji, radi u ateljeima koje vode Zaha Hadid, Ron Arad i Cecil Balmond. Tokom ovog perioda, Đorđe je radio na nekoliko izgrađenih projekata i većem broju objavljenih studija. Među imenima klijenata za koje je radio nalaze se BMW AG, Mandarina Duck, Thierry Mugler, Hoteles Silken, i Parkview. Od 2005. godine preuzima ulogu dizajn direktora u kompaniji AKT u Londonu, gde koordinise rad grupe arhitekata i programera na nizu sprovedenih projekata u Velikoj Britaiji. Ovde razvija svoj interes za kompleksnu geometriju, inovativnu tehnologiju i integrisane dizajnerske protokole. U 2008. godini postaje docent na Arhitektonskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu gde radi u nastavi na diplomskim studijama. Iste godine u Beogradu osniva arhitektonski stdudio 4od7 koji sprovodi u delo projekat za adaptaciju objekta Dunavski cvet.


www.4ofseven.com


 



Datum objavljivanja: 10.10.2011.