Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Đorđe Aralica: Ad libris

U petak 21 . juna u 19 časova u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu otvara se izložba skulptura Đorđa Aralice, pod nazivom, "Ad libris".


 


Đorđe Aralica (1963) diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek vajarstvo. Osim aktivne skulptorske produkcije koju u kontinuitetu izlaže u zemlji i inostranstvu  od devedesetih godina, autor je radio kao konzervator živopisa i kamene plastike na srednjevekovnim manastirima.



Umetničko istraživanje Đorđa Aralice poslednjih godina orjentisano je ka ispitivanju  trodimenzionalne arhitektonske forme u kome tektoničnost materijala i kontrasti svetlosti imaju odlučujuću ulogu. Dramatične promene mesta, gradova i pejzaža u kojima je autor boravio postaju centralna tema njegovog opusa. Dinamični aspekti u ritmovima evolucije urbanog – živo i konstruisano, fiksno i dinamično, transparentno i netransparentno često su, po mišljenju autora, ironično isprepletani i zamenjeni u gradskom prostoru. Izložbu čine tematski povezane skulpture galerijskog formata izvedene u varenom metalu.


 



Datum objavljivanja: 15.06.2013.