Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dizajner: autor ili univerzalni vojnik

U sredu, 23. marta u 17. sati u Foajeu DKC-a, Kolarčeva 6 održaće se konferencija za štampu povodom međunarodne konferencije: "Dizajner: autor ili univerzalni vojnik - istorijske bitke".


 


Učesnici pres konferencije su Pol Bakli, izvršni kreativni direktor Penguin Books USA, Njujork; Mirko Ilić, grafički dizajner, Njujork, direktorka KCB-a Mia David, kao i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, ERSTE banke i Mccann Ericksona.



Predviđeno je da na konferenciji budu najavljene izložbe, predavanja, i radionice koje ovaj projekat objedinjuje. Odmah nakon konferencije za štampu počinje program dešavanja, koji se tog dana sastoji od:

 

18.00 Projekcija filma o Penguin Books

19.00 Javno predavanje Pola Baklija (Njujork, SAD), kreativnog direktora Penguin Books USA

20.30 Otvaranje izložbi Penguin 75, Dizajneri, autori, komentari (galerija ArtGet) i Umetnost i dizajn W.W. Nortona, izbor Ingsu Liu, Inflacija radikalnih fraza naspram manjka radikalnih akcija (Foaje DKC-a).



Izložbe otvara dizajner Mirko Ilić (Njujork, SAD).

 

Informacije na www.blokovi.org i www.kcb.org.rs



Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik – Istorijske bitke predstavlja četvorodnevnu seriju predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona, Evrope i SAD. Ovogodišnji događaj nosi podnaslov Istorijske bitke, podsećajući na razvoj i važne i prelomne trenutke u istoriji grafičkog dizajna kao osnovnu temu i nit koja povezuje sva dešavanja– izložbe, konferenciju i radionice. Projekat je prevashodno namenjen studentima umetničkih fakulteta i fakulteta za dizajn iz regiona, ali i mladim profesionalcima i široj publici.



Konferencija će se ove godine baviti odnosom savremene prakse i skorijeg istorijskog nasleđa, a među predavačima naći će se Pol Bakli, Ingsu Liu, Mirko Ilić, Danijel van der Velden, Aleksandar Maćašev, Dejan Kršić, Žiga Testen, Borut Vild, Nikola Đurek, Damir Bralić, Maroje Mrduljaš. Andrej Dolinka i Isidora Nikolić. Predavanja će se održavati u Dvorani Kulturnog centra Beograd.



Biće predstavljeno šest izložbi: Penguin 75, Dizajneri, autori, komentari u galeriji ArtGet (75 najzanimljivijih omota Pingvinovih izdanja u proteklih deset godina); izložba plakata Inflacija radikalnih fraza naspram manjka radikalnih akcija u foajeu DKC-a (grafički radovi odabranih dizajnera i umetnika koji preispituju teme jugoslovenskog crnog talasa); Umetnost i dizajn W.W. Nortona; izložba plakata Slavimira Stojanivića Pozorišni plakat u Muzeju pozorišne umetnosti; izložba Muzej detinjstva Vladimira Perića u Legatu Čolaković i Regruti napadaju izložba i javna menjaža radova studenata-učesnika u KC Grad.



Popodnevni program konferencije čine radionice za studente-učesnike. Sa njima će, kao mentori radionica, raditi priznati dizajneri iz regiona i inostranstva u prostoru Fakulteta za medije i komunikacije.


 



Datum objavljivanja: 21.03.2011.