Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

diSTRUKTURA - Treći pejsaž

U ponedeljak, 27. juna u 20 sati u Galeriji '73 ,Beograd, Požeška 83a, otvara se izložba: diSTRUKTURA - "Treći pejsaž". Radovi se mogu pogledati do 7. jula, 2011. godine.


 


Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Njihov rad je prezentovan, kako u zemlji tako i u inostranstvu na samostalnim i grupnim izložbama. Radovi diSTRUKTURE se nalaze u privatnim, javnim i korporativnim kolekcijama u Sloveniji i Srbiji, uključujući muzej grada Beograda, Telenor kolekciju kao i Okolje Consulting Art Collection iz Ljubljane. Tokom proteklih godina učestvovali su u raznim rezidens programima, simpozijumima i radionicama u Austriji, Italiji, Sloveniji, Egiptu i Finskoj.       


  

Projekat „Treći pejsaž“ predlaže kolektivnu estetiku i antropološko istraživanje kontradiktornosti između ili unutar prostora – kako onih transformisanih od strane čoveka tako i metaforičke prirode, stvarajući novi „Treći pejsaž“. Razmatrajući proširene pojmove prirode danas, bilo da se radi o prirodi, pseudoprirodi ili sintetički stvorenoj prorodi, odnosno urbanim konstelacijama, diSTRUKTURA u svojim radovima pokušava da definiše odnose u novoformiranim strukturama koje tvore realnost savremenog života. Oni suočavaju posmatrača sa uzvišenim i zadivljujućim scenama postindustrijskog pejsaža koji se u novonastalim uslovima sagledava kao novi estetski i kontemplativni element. U njemu se ističu novorođena priroda, uništeni pejsaži, haos i bujica gradova u današnjem društvu i primer je jedne nove socijalne i mentalne ekologije. Decentnom izmenom motiva i perspektive, nastali radovi postaju odraz aktuelnog trenutka i savremenog života.


Koristeći tradicionalne umetničke forme, akvarel, crtež, fotografiju i mural, a kojima priključuju istorijski i kulturni kontekst, umetnici svoj rad predstavljaju u nadi da će recipijenta navesti da postane svestan kako današnjice, tako i prošlosti i svog kulturnog nasleđa.


Portfolio Galerija 73


 



Datum objavljivanja: 23.06.2011.