Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dinosaurusi viđeni očima dece

"Dinosaurusi viđeni očima dece" - Likovni konkurs Raiffeisen banke. Otvara nje izložbe u Galeriji O3one je u ponedeljak, 21. decembra u 18. časova. Izložba traje do 26. decembra, 2009. godine.

 


Izuzetna izložba pod nazivom "Dinosaurusi Argentine - džinovi Patagonije" koju su brojni posetioci imali prilike da tokom proteklih 5 meseci posete u beogradskom Impuls holu,  po prvi put je u našu zemlju donela skelete i fosile praistorijskih dinosaurusa koji su pre više miliona godina naseljavali prostor današnje oblasti Patagonije u Argentini. Raiffeisen banka je generalni pokrovitelj ove nesvakidašnje izložbe, na kojoj je predstavljeno 20 vrsta dinosaurusa, sa oko 40 eksponata skeleta i delova skeleta, medu kojima su i jaja dinosaurusa, lobanje, gnezdo mladunaca, replika pronadenih otisaka stopa, kosti, rekonstrukcije života. Inače, ovu  nesvakidašnju izložbu je do sada videlo više od pola miliona posetilaca širom sveta, a tokom proteklih meseci, više desetina hiljada posetilaca videlo je beogradsku izložbu, medu kojima su najbrojniji naši najmladi gradani.


Posebnu zanimljivost za naše mlade posetioce predstavljao je konkurs za najbolje decije crteže dinosaurusa koji je organizovala Raiffeisen banka. Izborom najboljih 10 crteža,   likovni konkurs je zvanicno okoncan 30.10.2009.  Strucni žiri imao je težak zadatak da odabere najbolje radove izmedu gotovo 5.000 crteža najmladih posetilaca izložbe, koji  su pokušali da crtežom izraze svoje videnje ovih fascinantnih  praistorijskih životinja. Žiri su cinili: Katarina Gaborović, direktor Odeljenja za marketing i odnose sa javnošcu Raiffeisen banke; Saša Pančić, Član ULUS-a i Academie Europeenne des ARTS; Nebojša Babić, umetnicki fotograf i Nenad Dodić, Art direktor marketinške agencije McCann Erickson. Deset najboljih radova izabranih na konursu biće izloženo u O3ONE-u od 21 – 26. decembra 2009. Velika nagrada za mlade umetnike jeste mogućnost da se njihov rad nade u prostoru u  kom su izlagali neki od naših najpoznatijih umetnika.


 


Datum objavljivanja: 17.12.2009.