Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dijalozi na granici

Umetnost, arhitektura, dizajn, "Dijalozi na granici", kustos Andrej Mirčev. Otvaranje izložbe: 9.decembra u 19h u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva. Izložba traje do 16. decembra.


 


U okviru projekta Umetnost, arhitektura, dizajn koji se održava u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva biće predstavljeni radovi Roberta Fišera, Krunslava Dundovića, Vojina Ivkova, Velimira Andrejevića, Sofije Burovac, Aleksandre Ginić i Ivana Filipovića, kao i nagrađeni radovi u okviru Konkursa za prostorno arhitektonsko/skulpturalno vizuelno obeležje na lokaciji Staro Pančevo koji je organizovalo JP Direkcija za izgradnju  i uređenje Pančeva. Kustos izložbe je Andrej Mirčev.



Izložba Dijalozi na granici, realizovana u okviru programa Umetnost, arhitektura, dizajn Galerije za savremenu umetnost u Pančevu, zamišljena je kao likovni događaj koji okuplja mlade umetnike iz Osijeka (Robert Fišer i Krunslav Dundović), Novog Sada (Vojin Ivkov i Velimir Andrejević) i Beograda (Sofija Burovac, Aleksandra Ginić i Ivan Filipović). Žanrovski i medijski različita ostvarenja koja se kreću od radova iz oblasti dizajna, crteža, arhitekture do fotografije i videa, objedinjuju smeli, sveži i hrabri vizuelni postupci otvorenog značenjskog horizonta koji se međusobno prožimaju i nadopunjavaju. Naglasak na međuregionalnom i multidisciplinarnom pristupu svoje opravdanje pronalazi u činjenici da je Pančevo kroz vekove bio grad na raskrsnici civilizacija i svojevrsna granična tačka susreta. Komunikacija koju će mladi umetnici ostvariti svojim radovima predstavlja eksponiranje kritičkog prostora za susrete s progresivnim i kreativnim paradigmama mišljenja, koje umesto izolacionističkih i retrogradnih strategija, hrabro biraju dijalog s drugim, različitim i drugačijim. Izložba će biti otvorena 09.12. 2011. u 19h i traje do 16.12. 2011.

Iz teksta kustosa izložbe dr. Andreja Mirčeva


 


 



Datum objavljivanja: 06.12.2011.