Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Dijalog dve zbirke

U Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u petak, 10. juna sa početkom u 13 h, biće otvorena izložba "Dijalog dve zbirke" koju Medija centar Odbrana realizuje u saradnji sa Galerijom likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Izložba će trajati do 29. juna 2016. godine.

 



 


Na izložbi, u kojoj će u formi dijaloga biti prezentovana dela iz Galerije Mamuzić i porodične kolekcije Bogdanović iz Sremske Mitrovice, akcenat je stavljen  na dvedeset osam zajedničkih umetnika, odnosno na  njihovo eksperimentalno, pojedinačno i kolektivno delovanje, dato kroz najrazličitijevidove likovnog izražavanja, od ekspresionističkog likovnog izraza, intimizma,  poetskog realizma, ekspresionizma, do apstrakcije i enformela. Kao rezultat toga, posetioci će biti u prilici da pogledaju više od pedeset slika i jedanaest skulptura koje prezentuju  svu  programsku  i plastičnu razuđenost umetničkih stavova posleratne generacije slikara i vajara.





Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti: pukovnik Stevica Karapandžin, direktor Medija centra „Odbrana“; Lazar Mirković, direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića i Jovanka Stolić, autorka  izložbe, a postavku će otvoriti kolekcionar Nikola Bogdanović.


 



Datum objavljivanja: 09.06.2016.