Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Digitalni pioniri Milana Antonijevića

U utorak, 25. maja u 20 časova u Gradskoj galeriji Požega , otvara se samostalna izložba autora Milana Antonijevića, pod nazivom, "Digitalni pioniri". Izložba traje do 14. juna.

 


"Digitalni pioniri" - multimedijalni projekat koji predstavlja simulaciju novog pokreta koji reaktivira modele društvenog ponašanja totalitarnih režima, ali ovoga puta sa novim ideološkim stavom, koji predstavlja neko "moguće" novo vreme sveukupne digitalizacije životnog prostora. Milan Antonijević  pronalazi vezu između Titovih i Digitalnih-Hardveralovih pionira (titula Hardverala menja titulu Maršala), u nekritičkom prihvatanju tehnoloških dostignuća, zapostavljanju i zanemarivanju primarnih ljudskih vrednosti i ličnih potreba, neracionalnom trošenju vremena i robovanju masovnim euforijama proisteklim iz neselektivnog uticaja medijsko-informatičkih proizvoda i sredstava.


Milan Antonijević, rođen 21.02.1980. godine u Paraćinu. Školu za umetničke zanate završio je u Šapcu, na smeru konzervacije i restauracije. Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Dušana Todorovića. Jedan je od osnivača Umetničke asocijacije "TATLIN" u Paraćinu.Trenutno živi i radi  u Užicu. Izlagao je veći broj puta samostalno i grupno.


Samostalne izložbe:

2005. Izložba crteža i slika, Galerija kulturnog centra Paraćin u Paraćinu

2007. Izložba slika, Galerija centra za kulturu u Ćupriji

2009. Izložba radova "BIO-DIGITAL", Galerija kulturnog centra Paraćin u Paraćinu

2010. Izložba "Digitalni pioniri", Gradska galerija Požega (KC Požega)


 


Datum objavljivanja: 25.05.2010.