Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Daydreamer

U petak, 07. avgusta 2009. u 19:30 održaće se promocija brenda Daydreamer u kafeu La Dolce Vita (Sime Igumanova 1, iznad raskrsnice Maksima Gorkog i Južnog Bulevara).

 


"Daydreamer smo pokrenuli, (neki će možda reći naivno, a neki pretenciozno) pre svega vođeni idejom da kroz vlastitu proizvodnju ponudimo jedno sasvim novo polje delovanja/jedan novi medijum za mlade i neafirmisane umetnike i dizajnere. Zapravo, inicirali smo proizvodnju ograničenog tiraža dizajniranih majica gde je svaki korak, počevši od izbora materijala i kroja do dizajna i štampe, deo jednog pažljivo osmišljenog koncepta. Prva serija majica je izrađena od najfinijeg pamuka dostupnog na tržištu, a jednostavnog su i modernog kroja.


Kada je o dizajnu reč, ono sto je bila naša osnovna namera, i sto načelno spaja svaki od pet modela koje imamo u ponudi,   jeste da sa jedne strane ponudi prostor za potpuno slobodan, ničim uslovljen, umetnički iskaz i na taj način promoviše rad mladog umetnika, a sa druge strane, jednako su prisutni i oni dizajni koji upiru prstom i podsećaju nas na aktuelne ekološke probleme. Naravno, svaki dizajn ostavlja dovoljno prostora i da ga interpretirate po sopstvenoj volji."


Umetnici koji su angažovani za ovu debi liniju su - MLK i Soter.


Datum objavljivanja: 05.08.2009.