Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Crteži i skulpture Vukašina Milovića

U okviru galerijske delatnosti Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava", u četvrtak, 15. septembra 2011. godine u 18. časova u Galeriji Beogradske tvrđave , Unutrašnja Stambol kapija, biće otvorena izložba crteža i skulpture Vukašina Milovića.


 


Izložene skulpture napravljene su u tehnici kovanog i zavarenog gvožđa i nastale su ili započete na studijama ili neposredno posle fakulteta. Neke su završene pre nekoliko godina. To su glave portretskog sadržaja modelovane od gvozderaznih ploča pomoću vatre i čekića.



Crteži su vežbe, nisu skice za skulpturu. Pravljeni su u tehnikama: olovka na papiru, kreon na papiru i lavirani tuš.



Izložba se može pogledati do 5. oktobra 2011. godine. Ulaz u Galeriju Beogradske tvrđave je besplatan. Radno vreme Galerije je od 11. do 19. časova.



Vukašin Milović je  rođen 1962. godine u Andrijevici u Crnoj Gori. U  Beogradu 1988. godine završio Fakultet likovnih umetnosti,  vajarski odsek. Na istom Fakultetu, na vajarskom odseku, 1990. godine završio je postdiplomske studije. Do sada imao 11 samostalnih i učestvovao na većem broju grupnih izložbi. Dobitnik više nagrada za skulpturu.  Docent za skulpturu u metalu na Fakultetu Umetnosti iz Prištine -  Zvečan. Član ULUS-a od 1988. godine.


 



Datum objavljivanja: 14.09.2011.