Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Budućnost Srpske umetnosti

U četvrtak 4. Februara u Umetničkoj galeriji Evropa u Parizu, otvara se grupna izložba srpskih umetnika mlaše genaracije pod nazivom “Budućnost srpske umetnosti”.


 


Jedinstvena po svom konceptu, izložba će biti priređ ena u samom srcu galerijskog kvarta 15.arondismana, zahvaljujući inicijativi Borisa Marinkovića, savetnika na tržištu umetnina aukcijske kuće “Druo” (Drouot). Organizacijom ove izložbe naši najtalentovaniji mladi autori predstaviće se publici svetske prestonice kulture studiozno pripremljenom postavkom na dva galerijska nivoa.



Uz konsultacije sa francuskim i srpskim akademikom, Vladimirom Veličkovićem, probrani su autori određene vokacije i izraza, te će se na ovoj izložbi predstaviti autori poput TijaneKojić, Nede Arizanović,   Mate Djordjevića – prošlogodišnjeg dobitnika prestižne nagrade za crtež Pjer David Vel (Pierre-David Weill)  kao i nagrade za slikarstvo Rouk i Troncxet  (Fondations Roux et Tronchet ) 2012.  kao i  Damjana Kovačevića, Ivana Šuletića, i drugih…



Parisku postavku činiće radovi različitih senzibiliteta i pristupa, sa idejom kako kažeMarković “da ova izložba bude okrenuta licem ka budućim danima i uspesima naših umetnika”.



Otvaranje izložbe u prostoru Umetničke galerijeEvropa /Art Galleries Europe predviđeno je za 4. februar u 18 časova i biće aukcijskog karatkera. Postavka će trajati do 8.februara ove godine.


 



Datum objavljivanja: 29.01.2016.