Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Buđenje

U organizaciji turističke agencije Kompas iz Beograda i Beograd Art Hotela održava se samostalna izložba mladog umetnika Vojislava Radovanovića, Buđenje, od 21. mart do 11. april 2012


 


U moderno dizajniranom enterijeru Mozaik bara Hotela BAH postavljene su slike i crteži velikog fotmata na kojima dominiraju floralni motivi. Najčešći motiv Radovanovićevih slika su nekultivisani, divlji travnjaci i razne korovske biljke koje za ovog mladog umetnika imaju poetsku i simboličku vrednost zanemarene i zaboravljene prirode. Na otvranju izložbe nastupila je mlada violončelistkinja Jelena Jela Mihajlović.


Vojislav Radovanović (1982. Valjevo) pre svega je poznat široj javnosti kao voditelj i novinar emisije Gradologija (Studio B) posvećene arhitekturi, kao i drugih autorskih emisija i priloga iz oblasti kulture i umetnosti. Ipak on se pored posla na televiziji nije odrekao umetničkog stvaralštva paralelno gradeći i televizijsku i slikarsku karijeru. Vojislav je diplomirao slikarstvo 2005. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Jovanovica. Ima status slobodnog umetnika i član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, ULUS-a od 2006. godine.


 



Datum objavljivanja: 22.03.2012.