Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Broochmania

Kulturni centar Grad u ovogodišnjem ciklusu manifestacija pod nazivom Moda za poneti donosi novine u samom konceptu programa. 18 - 24. april, KC Grad, Braće Krsmanović 4.


 


S obzirom da svaka Moda za poneti zainteresuje više od 200 eventualnih izlagača iz zemlje i regiona a okupi par hiljada posetilaca tokom dva dana trajanja, Kulturni centar Grad je rešio da tokom ove godine produži trajanje same izložbe na čak tri dana ali i da uvede prateći deo programa koji će umetnicima i publici omogućiti da se kroz predavanja i radionice upoznaju sa zanimljivim dizajnerima, uspešnim primerima, studijima i projektima iz inostranstva a i da sami učestvuju u stvaranju umetničkih radova pod kreativnim vodjenjem stranih dizajnera. Ovako će Beograd dobiti nekoliko puta godišnje svojevrstan mali festival dizajna koji pored stranih dizajnera prestavlja uvek novitete na domaćoj sceni i omogućava domaćim autorima da se na najbolji način predstave širokoj publici.





U aprilskom izdanju Mode za poneti predstavljamo izložbu Broochmania u produkciji Konstfack-a, akademije primenjenih umetnosti iz Stockholma. U okviru ovog umetničkog fakulteta već par godina vrlo uspešno funkcioniše i Ädellab, svojevrsna radionica čiji je focus na dizajnu nakita.



Izložba koju ćemo od 18. aprila imati prilike da vidimo u Galeriji Kulturnog centra Grad predstaviće radove internacionalnih studenata koji su se u okviru ovog programa bavili temom broša; koristeći razne tehnike i materijale razmatrajući svaki aspekt broša kao fenomena u kreiranju malog jedinstvenog umetnčkog dela.





Prateći program aprilske Mode za poneti sadrži i predavanje profesora sa Konstfacka, Miro Sazdić i Tobias Birgerssona kao i radionicu koju će oni voditi sa domaćim umetnicima I koja će se baviti temom savremenog nakita. Rezultati radionice će takodje biti predstavljeni u okviru aprilske Mode za poneti.



Program aprilske Mode za poneti



-18. april, 20h , Velika Galerija kc Grad,

otvaranje izložbe Broachmania, Konstfack, Stockholm



-19, april, 18h, Velika Galerija kc Grad

predavanje Tobias Birgersson, predavač na Konstfack/u, clan LOD studija, Stockholm



- 20. i 21. april, od 12 – 17h, Velika Galeija Kc Grad

Radionica na temu savremenog nakita, Miro Sazdic i Tobias Birgersson, predavači na Konstfack/u, Stockholm



- 22, 23 i 24. april, od 17 do 22h, Kc Grad

Moda za poneti





Svi zainteresovani koji bi želeli da svoje radove predstave u okviru aprilske Mode za poneti ili da učestvuju u nekom od pratećih programa više informacija mogu dobiti  ukoliko nas kontaktiraju na mail info@culturalfront.net



www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 14.04.2011.