Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Boba Mirjana Stojadinović / Vodič kroz izložbe i gradove

Izložba audio vodiča, autorke, Bobe Mirjane Stojadinović, "Vodič kroz izložbe i gradove", održaće se samo jedan dan u utorak, 2. novembra, od 14 - 20 časova u KC Grad, Braće Krsmanović, Beograd. Rad može da se sluša na srpskom i engleskom.

 


Na preseku različitih medija, moj rad je ukorenjen u iskustvu neposrednog okruženja. Kroz rad me interesuje kontakt sa ograničenim brojem publike, radeći sa načinima na koje iskustvo može da se podeli – iskustvo različitih prostora. Kroz često participatorne radove želim publiku da suočim sa situacijama nad kojima odbijam da preuzmem potpunu odgovornost. Interesuju me pozicije ovde i tamo, insajdera i autsajdera, kao i nepripadanja. "Vodič kroz izložbe i gradove" je interaktivni rad rađen posebno za 25. Memorijal Nadežde Petrović i prostor Galerije Nadežda Petrović. Koristeći prostor kao osnovnu referencu, ja ga kroz audio vodič raz(g)rađujem pričama o vremenskoj višeslojnosti Galerije Nadežde Petrović u Čačku – bavim se tragovima vremena kroz prostore i tragovima ljudi u drugim ljudima. Ovo vođenje prevazilazi okvire samog prostora, nikada ga, zapravo, ne napuštajući.




Produkcija rada: Galerija Nadežda Petrović, Čačak i kustosi 25. Memorijala Nadežde Petrović

Posebna zahvalnost za pomoć u realizaciji rada: RTS – Radio Beograd / Snežana Stamenković.


Boba Mirjana Stojadinović (1977, Srbija/Bugarska)  http://bobaart.wordpress.com/

Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, i magistrirala likovnu umetnost na Institutu Pit Cvart u Roterdamu, Holandija i Fakultetu umetnosti u Plimutu, Engleska. Samostalno je izlagala od 1998. godine u galerijama SKC, DOB, Remont, FLU i REX u Beogradu, Savremenoj galeriji u Zrenjaninu i Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru. Autor je više od pet projekata, koji se bave javnim i privatnim prostorom, kao i politikom kulture. Trenutno vodi Forum: publika o radovima vizuelne umetnosti UMETNIK KAO PUBLIKA.


 


 


Datum objavljivanja: 28.10.2010.