Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

BINA

Izložba u Galeriji O3one, posvećena je nagrađenim radovima u domenu arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva u Srbiji tokom perioda između dve BINA manifestacije.Kustos: Darko Marušić Dizajn izložbe: Milica Maksimović i Aleksa Bijelović, petokraka

 


Posetiocima je pružena prilika da u okvirima  izložbe sagledaju najznačanija arhitektonska dela kroz dodeljene godišnje nagrade i nagrađena konkursna rešenja. Izložbu čine dve celine: Godišnje nagrade za arhitekturu u Srbiji  i Arhitektonski i urbanistički konkursi u organizaciji Društva arhitekata Beograda.


U procesu dobijanja najboljih rešenja za razne konceptualne probleme  koji se tiču ljudskog okruzenja najbolje se pokazuje nadmetanje arhitekata na polju ideja.  Izložba  “Arhitektonski i urbanisticki konkursi” prikazuje radove nagrađene  na arhitektonsko – urbanističkim konkursima. Ovom izložbom,  već  godinama unazad , na BINA-i  se  afirmiše dragocena institucija konkursa  i ukazuje na neophodnost negovanja konkursne tradicije, koja je sama po sebi , najbrži i najjasniji način za unapređenje arhitektonskog i urbanističkog okruženja.


Galerija O3one, Andrićev venac, 5 - 15 maj, 2011.


 


Datum objavljivanja: 03.05.2011.