Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Bilo gde: ja sam ovde

U četvrtak, 2. jula u Galeriji MAS (Studio za multimedijalnu umetnost) u Odžacima, otvara se izložba iz internacionalnog saradničkog pokreta, "Bilo gde: ja sam ovde". Izložba traje do 16. jula.

 


"Bilo gde: ja sam ovde" Internacionalni saradnički projekat 


Ovaj projekat je inspirisan spisima iz heksagrama Lin i Sun iz I Ching-a: Knjige promena.


I Ching savetuje višu svesnost obaveza umetnika: prema radu, stvaranju, difuziji, obučavanju i skromnosti.




Četiri internacionalna umetnika (Iz Engleske, Italije i SAD) zajedno sa njihovim srpskim saradnicima, koji su svi različitih zanimanja,  istražuju mogućnosti koje ovaj dijalog stvara i nudi. Ovo je put prema otkrivanju zajedničkog jezika, bilo da se radi o idejama koje gledaju na postojbinu, kretanje/migraciju, ličnu/javnu istorijsku ili sam govor. Te ideje mogu biti produbljene uzajamnim rastom i razumevanjem.




Ovaj  projekat nema tačku već započinje rečenicu.  


Gordana Bežanov (MA)


Rođena u Lusaki, Zambia, 1972. Magistraturu završila u Londonu 2005. Od 2007. sarađuje sa Number_5 GmbH, u Švajcarskoj. Cilj njenih radova je da pokaže mogućnosti i razvrsnosti interpretacija koje umetnost pruža, ne samo u završenom objektu, već takođe u našem izboru i odlukama koja imaju veliku rezonancu na svakodnevnu stvarnost. Živi u Italiji i Švajcarskoj.




Marco Chiandetti (MA)


Rođen u Londonu, Engleska, 1973. Magistraturu završio u Londonu 2007. Marko vodi malo nomadski život, praveći radove na putovanjima. Putovao je preko Evrope, Azije i Australije. Dok su njegovi radovi anegdotični i duboko lični, često dolaze od interpretacije mesta u kojem se nalazi, odražavajući prolaznu i promenljivu prirodu čoveka u interakciji sa okruženjem. 


Andrew Smaldone (MA)


Rođen u Denveru, Kolorado, 1978. Magistraturu završio u Londonu 2005.   U istoj godini pomaže u osnivanju i vođenu umetničkog lista ArtSEEN journal. Od 2007. saradđuje sa number_5 GmbH. Profesor je slikarstva, takođe piše i sarađuje sa internacionalnim časopisima za umetnost. Živi u Italiji. 


Justin Randolph Thompson (MFA)


Rođen u Peekskill, New York, 1979. Magistraturu završio u Italiji 2003. Živi i radi u Firenci. Thompsonov rad istražuje raskrsnice između istorije umetnosti,  Italijanske starine i savremene Afro-Američke kulturne izraze. U Firenci radi kao profesor plastičnih umetnosti, takođe često piše i predaje o Afro-Američkoj istoriji i Afričkom prisustvu u Italiji.


 


Datum objavljivanja: 01.07.2009.