Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Biljana Đurđević: Tamna je šuma

U utorak, 6. novembra u 19. sati u Galeriji - legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u organizaciji Muzeja savremene umetnosti Beograd, otvara se samostalna izložba autorke Biljane Đurđević, pod nazivom, "Tamna je šuma".


 


Na izložbi umetnice Biljane Đurćević biće predstavljene tri nove slike, od kojih je jedna poliptih Tamna je šuma po kojoj izložba i nosi naziv. Pored slika, umetnica će po prvi put publici predstaviti svoj rad u novoj tehnici animacije. U skladu  sa dosadašnjim stvaralaštvom Biljane Đurđević koje je nesumljivo utemeljeno na proučavanju klasičnog slikarstva, njegovih motiva i obrazaca  nastao je i koncept ove izložbe zasnovan na inkunabuli iz 15. veka koja se bavi međuljudskim odnosima i filozofijom. Isti principi iskazani u inkunabuli mogu se nadovezati na današnje vreme.



Biljana Đurđević (1973) je diplomirala 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu magistrirala je 2000. godine



Od 1998. godine samostalno je izlagala u Beogradu kao i evropskim umetničkim centrima u Bugarskoj, Sloveniji, Nemačkoj i Švedskoj. Od 2002. godine učestvovala je na velikom broju grupnih izložbi širom sveta u Grčkoj, Albaniji, Španiji, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Norveškoj, Rusiji, Kini, Americi i Australiji.



Umetnica živi i stvara u Beogradu i zaposlena je od 2009. godine na Fakultetu likovnih umetnosti.


 



Datum objavljivanja: 01.11.2012.