Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Beograd svetlosti 2010

BEOGRAD SVETLOSTI 2010 - festival posvećen kulturi svetla ove godine organizuje tri uzbudljive radionice.

 


"Tehnike osvetljenja: rimejk scena"  Mentor: Nebojša Radivojević - dizajner svetla


Radionica se bazira na studiji svetlosti kao mediju za modelovanje i kreatoru emocija. Polaznici će se upoznati sa osnovama tehnike osvetljenja kroz praktičan rad - postavljanjem svetlosnih instrumenata u cilju kreiranja svetlosnog ambijenta iz neke od poznatih filmskih ili slikarskih scena. Uvodno predavanje Svetislava Calića, dizajnera svetla u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu, na temu izvora svetlosti i tipova scenskih svetiljki.


Radionica se održava u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu, Studio JDP

10 - 12. septembar


Broj učesnika ograničen. Rok za prijavljivanje 6. septembar. Prijave, uz kratak cv slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom "Tehnike osvetljenja"


"Umetnost VJ-inga"  Mentor: Nino Strohecker video umetnik


Radionica vizuelnih performansa uživo. VJ-ing je relativno nova umetnička forma, koja se veoma ubrzano razvija, evoluirajući na muzičko/klupskoj sceni širom sveta i plodnom tlu tehnologije. Termin VJ-ing označava improvizovanje sa vizuelnim, posebno sa vizuelima koji su projektovani pomoću svetla. VJ (Vizuelni džokej) ekvivalent je DJ-u (Disk džokeju). Cilj radionice je da pruži osnovna znanja na temu vizuelnih performansa uživo, kao i neku vrstu uvoda u kreiranje sopstvenih vizuelnih video arhiva.


Radionica se održava u Kulturnom centru Grad

11 - 16. septembar


Broj učesnika ograničen. Rok za prijavljivanje 6. septembar. Prijave, uz kratak cv slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom "Umetnost VJ-inga"


"Svetlosni detektivi"  Mentor: Predrag Stojićević dizajner svetla


Vodimo vas u posmatranje noćne panorame grada očima svetlosnih detektiva. Beogradski Svetlosni Detektivi oformljeni su 2006. Kao sedma svetska "svetlosna agencija" beogradski detektivi promovišu ideju negovanja i razvijanja kulture svetla.


"SoHo - Novi Beograd"

Projektovan pre više desetina godina kao stambeni megalopolis i drugi administraivni centar, Novi Beograd - grad širokih ulica, "velika spavaonica" danas, u svojoj šestoj deceniji od postanka ima, čini se, još dosta toga tek da prihvati i da pruži. Kroz glavnu ulicu (auto-put) iz pravca severozapad-jugoistok kojom prolazi tranzit prošla je i tranzicija i lepo se mogla posmatrati tokom svoje mene dok je ostavljala pored puta globalni prah. Novi Beograd je lep kada spava. Beo je, Novi je i zaspao je - lep.


Vožnja autobusom 12. septembra u 20.00h. Polazak ispred Kulturnog centra Grad. Broj učesnika ograničen. Rok za prijavljivanje 6. septembar. Prijave slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom "Svetlosni Detektivi"




Poziv za volontere


Kulturni Front Beograd i festival Beograd svetlosti pozivaju zainteresovane da se pridruže realizaciji ovogodišnjeg festivala. U periodu od 3 - 17. septembra postavljamo svetlosne instalacije u javnom prostoru, na fasadama, parkovima, krovovima, nameštamo izložbe, organizujemo tri radionice, seminar, koncerte i još mnogo toga. Pridružite se našem timu, naučite ponešto i upoznajte druge zanimljive kreativce.


Zainteresovani volonteri mogu slati prijave na info@culturalfront.net


 


Datum objavljivanja: 25.08.2010.