Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Artist in Residence - Lucie Schaeren

KC Grad nastavlja svoj promgram umetnika u rezidenturi, pa će nam tokom juna u goste doći švajcarska umetnica i sociološkinja Lucie Schaeren iz Lozane.


 


Naša prethodna gošća Mariko Hori je uspešno okončala svoju razidenturu u Beogradu, a njen ongoing airing project se nastavlja u Skoplju. Pored uspešnog časa pripreme japanske hrane koji je održala za oko trideset prijavljenih osoba, te posete Sirogojnu gde je takođe intervenisala na prostoru muzeja na otvorenom, svoj boravak je okončala prezentacijom sveukupnog rada i mini vođenjem kroz prostor KC Grada gde je ostvarila najveći broj svojih mikro-intervencija.



Prilikom posete muzeju Macura primećene su njene mikro-intervencije, tako da je Hori dobila poziv za još jednu beogradsku rezidenturu, ovoga puta u Macuri, tokom avgusta, koju je prihvatila, tako da će publika njene intervencije moći da prati i od avgusta meseca prilikom posete muzeju.



Njen kompletan opus možete videti na blogu  http://airing-korimariho.tumblr.com/, a ukoliko želite da vidite beogradske intervencije možete ih pogledati na ovom linku http://airing-belgrade.tumblr.com/



Lucie Schaeren nam pristiže u nedelju 7. juna i boravi do kraja meseca. Ova multidisciplinarna umetnica provodi svoja umetnička istraživanja kroz prizmu sociologije jer je završila kombinovane studije umetnosti i sociologije u Berlinu i Ženevi. U septembru planira nastavak studija na master programu, umetnosti u javnoj sferi u Sieru u Švajcarskoj.



Schaeren je zainteresovana za odnos prema nepoznatom, odnos prema tzv. drugosti i na tome bazira svoj rad. Sociološki pristup i multimedijalni umetnički rukopis ostale su karakteristike rada. Beograd kao sredina u kojoj su se vekovima spajali osmanski i austrougarski kulturni model pružiće joj savršenu podlogu te inspiraciju za delovanje i stvaranje, jer će Schaeren imati dovoljno vremena da istraži te uticaje na relaciji od Zemuna do Beograda.



http://www.lucieschaeren.ch



www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 09.06.2015.