Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

ARTEDU 7

Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6., sreda, 10. februar u 16h. Otvaranje izložbe radova sa kreativne radionice ARTEDU 7. Izložba je otvorena do 14. februara, radno vreme od 16 do 21č.

 


 


ARTEDU je petodnevna kreativna radionica posvećena savremenoj vizuelnoj umetnosti na kojoj se pričalo o tome šta se sve interesantno dešava u ovoj oblasti i kako da učesnici osmisle, realizuju i predstave svoj umetnički rad. Program se sastojao od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta…), diskusija i praktičnog rada.



Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koje su polaznici tokom radionice koristili u različitim medijima i kontekstima. Kroz različite tehnike crtanja, crtanje na majicama bojama za tekstil, fotografiju, kratke video forme - u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istraživalo se na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica.



Ana Nedeljković je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film “Rabbitland”, koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr,  nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. U Kulturnom centru Beograda vodi edukativne programe.


Više o njenom radu na www.ananedeljkovic.com


 


 



Datum objavljivanja: 09.02.2016.