Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Art market

Udruženje za podršku savremenoj srpskoj umetnosti (SCASAs) organizuje u kući kralja Petra I na Senjaku novu izložbu u okviru projekta "Art market", koja obuhvata radove 30 umetnika, a biće otvorena 20. decembra akcijskom novogodišnjom ponudom izloženih radova.


 


Deo prihoda od prodaje, kako je najavljeno, namenjen je za fond za doškolavanje mladih umetnika. Cilj "Art marketa", prema navodima organizatora, je otvaranje savremene srpske umetničke scene i pružanje mogućnosti talentovanim likovnim stvaraocima da predstave radove.



SCASAs je neprofitna, nevladina organizacija, osnovana 2010. godine, a rad posvećuje "potrazi za najvišim standardima u slobodi izraza na polju kulture i umetnosti". Glavni cilj SCASAs je, sa jedne strane, promovisanje srpske umetnosti i umetnika - time što će njihovi radovi biti izlagani u zemlji i inostranstvu, a sa druge strane je rad na omasovljenju i obrazovanju publike kada je reč o savremenoj umetnosti. U opisu delatnosti, SCASAs podrazumeva sve aspekte organizovanja izložbi, seminara, umetničkih kolonija, koncerata, dobrotvornih aukcija, sajmova umetnosti, kao i rad na sakupljanju i izboru podataka o savremenoj srpskoj umetnosti. Ideja tog udruženja je da razvija i aktivno učestvuje u obrazovanju javnosti privlačeći različitu publiku putem publikacija, stipendija i umetničkih radionica. SCASAs "čvrsto veruje da bi umetnost trebalo da bude dostupna svima i kao takva treba da inspiriše i oživi mogućnosti da svi clanovi zajednice, kako deca, tako i odrasli, treba da iskuse šta umetnost može da pruži njima i šta oni mogu da pruže umetnosti".



Izložba će biti otvorena do 22. decembra.



Kuća kralja Petra I nalazi se u Ulici Vase Pelagića 40 na Senjaku i deo je kulturno-istorijske baštine, a zaslugom opštine Savski Venac prilagođena je održavanju izložbi i sličnih manifestacija.



Sajt SCASAs je www.scasas.org


 


 



Datum objavljivanja: 17.12.2010.