Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Art Directors Club New York

Jubilarna 90. međunarodna izložba dizajna Art Directors Club New York biće u aprilu predstavljena u Novom Sadu nizom manifestacija na kojima će biti prezentovani radovi kreativnih profesionalaca iz celog sveta u oblasti grafičkog dizajna, advertajzinga, ambalaže, fotografije i ilustracije.


 


Art Directors Club New York je vodeća organizacija za integrisane medije i najstariji međunarodni kreativni kolektiv osnovan 1920. godine koji okuplja najznačanija imena svetskog dizajna i pruža plodno tle mladim kreativcima iz sfere advertajzinga, dizajna, interaktivnih medija i vizuelnih komunikacija da istražuju svoje mogućnosti u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

Nakon njujorške premijere najboljih nagrađenih radova za 2011. godinu u kategoriji etabliranih dizajnera kao i mladih snaga do tridesete godine života pod nazivom YOUNG GUNS, izložba putuje u najznačanije svetske i evropske prestonice kulture, a novosadska publika će, među retkima u svetu, treću godinu za redom imati priliku da vidi najviše domete svetskog dizajna i advertajzinga.

Ovlašćeni predstavnik za ADC za Jugoistočnu Evropu prof. Eduard Čehovin iz Slovenije poverio je po treći put realizaciju projekta Galeriji ITD (Institut za transfuziju dizajna) i njenom osnivaču, art direktoru Branislavu Radoševiću, da bude ovlašćeni predstavnik ADC za Srbiju. Ove godine, zbog jubileja i povećanog obima materijala, projekat se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Muzejem savremene umetnosti Vojvodine.

Budući da je Novi Sad, jedini u regionu koji obuhvata više kulturnih centara (Beograd, Zagreb, Sarajevo, Budimpešta, Bukurešt...) dobio ekskluzivno pravo da organizuje 90. izložbu ADC NY, smatramo da je to ujedno i potvrda ne samo kreativnog potencijala Petrovaradinske tvrđave i Galerije ITD, već i grada Novog Sada kao grada kulture koji ide u korak sa najznačanijim zbivanjima u tokovima moderne umetnosti u svetu.

Kao prestižni međunarodni događaj vizuelnih komunikacija, izložba ART DIRECTORS CLUB NEW YORK predstavlja i značajan doprinos kulturnom konceptu „VisioNS 2020“ i kandidaturi grada Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Interesovanje publike je tokom protekle dve godine bilo veliko i izložbu je videlo oko 60.000 posetilaca. Budući da je izložba trajala od aprila do oktobra, posetioci drugih manifestacija i festivala u gradu (Noć muzeja, Festival uličnih svirača, Exit, Cinema City, Zmajeve dečije igre...) imali su priliku da vide ovaj jedinstveni događaj vizuelnih komunikacija.



PROGRAM MANIFESTACIJE

Svetski događaj vizuelnih komunikacija „ART DIRECTORS CLUB NEW YORK - ADC 90th TRAVELING EXHIBITION“ i „9th ADC YOUNG GUNS EXHIBITION“ odvijaće se na 3 lokacije u Novom Sadu:

1. OTVARANJE IZLOŽBE NAGRAĐENIH GRAFIČKIH RADOVA MLADIH AUTORA – 9th ADC YOUNG GUNS EXHIBITION

MESTO: KULTURNI CENTAR NOVOG SADA, SALON TRIBINE MLADIH

VREME: Četvrtak, 26. april 2012. godine u 19 časova izložba u Kulturnom centru Novog Sada biće otvorena do 10. maja 2012. godine.

2. PROJEKCIJA NAGRAĐENIH VIDEO SPOTOVA, KLIPOVA I VIDEO ARTA MLADIH AUTORA - 9th ADC YOUNG GUNS EXHIBITION

MESTO: MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE, KINO SALA

VREME: Četvrtak, 26. april 2012. godine u 20.30 časova projekcije video arta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine će se odvijati prema sledećem programu:

Četvrtak, 26. april 2012: 20.30-22 časa.

Petak, 27. april 2012: 18-21 čas.

3. CENTRALNA MANIFESTACIJA - OTVARANJE IZLOŽBE NAGRAĐENIH GRAFIČKIH RADOVA ADC

MESTO: GALERIJA INSTITUT ZA TRANSFUZIJU DIZAJNA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VREME: Petak, 27. april 2012. godine (Svetski dan grafičkog dizajna), 20 časova izložba u Galeriji ITD biće otvorena do 15. oktobra 2012. godine.


 


 



Datum objavljivanja: 24.04.2012.