Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ana Đorđević: Volver

U četvrtak 16. maja u 19. sati u Galeriji SKC-a, otvara se samostalna izložba skulptura / instalacija, autorke Ane Đorđević pod nazivom, "Volver". Izložba traje do 30. maja, 2013. godine.


 


"Pred vama je pokušaj materijalizacije unutrašnjeg sveta koji me je ispunjavao tokom nekoliko prethodnih godina. Poželela sam da kombinacijom tehnika i materijala dam formu stvarima koje sam u tom periodu proživela, preživela, od kojih sam pokušavala da pobegnem, a opet im se vraćala. Pristup je zasnovan na opisu ličnih doživljaja, emocija, iskustava i sećanja. Sada ih ostavljam vama. Misli, osećanja, sećanja i stanja koja nas sve povremeno opsedaju ovom prilikom moći ćete i da vidite, pomirišete, dodirnete - po nekima ćete gaziti, u poneko ćete i ući, a jedan deo ponećete sa sobom i shvatiti da niste sami! Unutar mog nemira, možda ćete prepoznati vaš sopstveni, igraćete se  mojim srcem, hodaćete po mom strahu i stajati pred mojim ogoljenim mislima."    A. Đjorđević


Skulpture su izrađene od sirovog metala, od nečeg čvrstog, moćnog, snažnog, masivnog i teškog; istovremeno, osvetljenje i prateće video projekcije daju skulpturama neočekivano lagan, fluidan i neuhvatljivi karakter i osećanje iluzije, što dovodi do direktnog kontrasta sa osećanjem koje oblik i materijal skulptura sam po sebi izaziva.

 


Ana  Đorđević (Beograd, 1979) Studirala na fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek keramika i diplomirala na fakultetu Lepih umetnosti u Madridu odsek vajarstvo. Učestvovala na više grupnih izložbi u Beogradu, Madridu, Barseloni i Berlinu.


 



Datum objavljivanja: 15.05.2013.