Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ana Đapović: Ispod kore

Izložba slika "Ispod kore" slikarke Ane Đapović otvorena je u četvrtak, 27. marta u 20 časova u Galeriji Teatra 78, Resavska 78. Izložba traje do 3. aprila, 2014. godine.


 


Ana Đapović rođena je 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u klasi profesora Siniše Žikića., na odseku za zidno slikarstvo. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Od 2013 u statusu samostalnog umetnika. Učestvovala je na preko trideset grupnih izložbi. Izložba slika "Ispod kore" predstavlja njenu šestu samostalnu izložbu.





"Stablo kao spona između zemlje- korenja i krošnje koja se tek pretpostavlja u slici, kao nosač i svojevrsna prirodna osovina, u slikarkinoj viziju suprotstavlja se gradskim konstrukcijama od armiranog betona i gvožđa , kulminirajući u šumi vertikala u kojima je drvo samo znak, gde se treća dimenzija gubi i u potpunosti poprima krajnji oblik Mondrijanove slike. Izložbenim radovima Ana svesno zalazi ispod kore , idući korak dalje u razvijanju , kako sopstvenih stvaralačkih mogućnosti, tako i datog umetničkog koncepta."



Jelena Balević, istoričar umetnosti


 


 



Datum objavljivanja: 29.03.2014.