Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ana Adamović: Plaža

Beo_Project u toku Belgrade Photo Month (Beogradskog Meseca Fotografije) s ponosom predstavljaumetnicu Anu Adamović sa izložbom "Plaža", od 7. do 28. aprila, 2016.godine.

 


PLAŽA, slajd projekcija




Fotografije iz serije Plaža nastale su u proteklih šest godina. Sve prate jednu istu plažu u Crnoj Gori, iz leta u leto, od 2009. do 2015. godine.Izložba u prostoru Zavod - Beo_project prvo je prikazivanje ovog rada.  Ana Adamović bavi se temama identiteta i sećanja, kako ličnog tako i kolektivnog, kroz dugoročne fotografske i video projekte. Od 1999. godine njen rad je izlagan na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, između ostalog i u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu, Salonu muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju moderne i savremene umetnosti u Rijeci, Muzeju fotografije u Braunšvajgu,. Osnivač je beogradske organizacije Kiosk – platforma za savremenu umetnost. Živi i radi u Beogradu.

www.anaadamovic.com.





Belgrade Photo Month

Na ovom prvom izdanju usredsredićemo se na izložbe fotografija svuda po Beogradu, ali ćemo takođe uključiti i projekcije filmova koji se bave fotografijom, promociju fotografskog materijala i knjiga o fotografiji, radionice, predavanja, pregled portfolija i drugo.


 


Datum objavljivanja: 28.03.2016.