Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Akvizicije savremene umetnosti – Značaj i izazovi

Muzej savremene umetnosti Vojvodine u okviru izložbe Akvizicije MSUV: Otkupi i pokloni 2012-2015. organizuje panel diskusiju Akvizicije savremene umetnosti – Značaj i izazovi. Četvrtak, 31. mart, u 14h, Kino sala MSUV.


 


Učesnici  panela: Luka Kulić, konzervator – restaurator Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Dimitrije Tadić, koordinator za savremenu vizuelnu umetnost i multimedije iz Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije i Uroš Đurić,  umetnik.



Muzej savremene umetnosti Vojvodine u okviru izložbe Akvizicije MSUV: Otkupi i pokloni 2012-2015. organizuje panel diskusiju Akvizicije savremene umetnosti – Značaj i izazovi. Povod za diskusiju je izložba u okviru koje su, pored umetničkih radova koji su poklonjeni ili otkupljeni redovnim godišnjim otkupom Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, izloženi i umetnički radovi otkupljeni putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije za finansiranje umetničkih dela. Umetnički radovi koje je Muzej otkupio putem konkursa svojim brojem, vrednošću i značajem dominiraju akvizicijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u poslednjih nekoliko godina i predstavljaju važan doprinos proširenju umetničkog fonda Muzeja. Razgovor će u širem smislu tematizovati akvizicije umetničkih radova savremene umetnosti institucija koje su finansirane kroz konkurs Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije i značaj ovog konkursa za institucije, umetnike i razvoj savremene umetničke prakse i tržišta. Cilj panel  diskusije je razgovor na temu značaja ovog konkursa za navedene učesnike i korisnike, ali i izazova koji ovaj konkurs i ovakva praksa postavljaju pred Ministarstvo kulture i informisanja R. Srbije, institucije, umetnike i društvo u širem smislu. S obzirom na pažnju koju su ova tema i konkurs izazvali u javnosti, jedan od važnih aspekata ovog okruglog stola je i dijalog učesnika sa publikom.


 



Datum objavljivanja: 30.03.2016.