Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Akupunktura grada

U petak 19. oktobra u 17 časova u Kulturnom centru GRAD biće održana finalna prezentacija radova sa radionice u okviru internacionalnog projekta Akupunktura grada.


 


Projekat Akupunktura grada obuhvata gradove Beograd, Zagreb, Sarajevo, Skoplje i Split, a realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u programu Kultura 2007 – 2013.



Osnovna ideja projekta jeste realizacija malih urbanističkih intervencija u određenom gradskom kvartu koje će na neki način popraviti kvalitet života u istom okruženju.



U Beogradu radionica se održava od 15. do 19. oktobra i bavi kvartom koji unazad tri godine, praktično od otvaranja Kulturnog centra GRAD, postaje sve atraktivniji, ali paralaleno otvara mnoga pitanja. Radi se o kraju dobro poznatom kao  – Savamala. Radionica uključuje 40 učesnika iz pomenutih pet gradova, a krajnji rezultat će biti fizičko izvođenje odabranih 3 do 5 rešenja u proleće 2013. godine.

Projekat sprovodi konzorcij sastavljen od sledećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera.

http://www.gradbeograd.eu/

http://www.cityacupuncture.org


 



Datum objavljivanja: 16.10.2012.