Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

4/24 - Beograd kroz Muzej(e) grada Beograda

4/24 - Beograd kroz Muzej(e) grada Beograda na Sajmu turizma . Četvrtak 25. februar od 13 do 14 časova, Štand Turističke organizacije Beograda, hala 4.

 


Najlepši način da se upozna grad, da se upozna njegov duh, je proći kroz njega peške. Zato predlažemo da obilazak Beograda kroz Muzej(e) grada Beograda bude lagana šetnja tokom koje mogu da se obiđu 4 muzeja: Konak kneginje Ljubice, Muzej Paje Jovanovića, Muzej Ive Andrića i Muzej Jovana Cvijića.


Upoznajte Beograd, njegovu kulturu, istoriju, umetnost, nauku, privatni život poznatih Beograđana...Posetite Muzeje grada Beograda i za tri sata šetnje centrom grada i obilska muzeja saznaćete kako se živelo u domu srpske kneginje Ljubice Obrenović, kako su izgledali enterijeri građanskih kuća Beograda XIX veka, koje je slike jedan od najznačajnijih srpskih slikara Paja Jovanović poklonio gradu Beogradu, kako je izgledao ambijent u njegovom ateljeu. Bićete u prilici da vidite Nobelovu medalju Ive Andrića i osetite atmosferu radne sobe velikog pisca. Na kraju šetnje u romantičnoj atmosferi Kopitareve gradine, u senovitoj bašti u secesijskom enterijeru doma Jovana Cvijića upoznaćete se sa životom i radom jednog od najvećih srpskih naučnika i intelektualaca.


Za ovu priliku Muzej grada Beograda štampao je liflet-vodič u kome je, uz fotografije objekata i postavki, predloženo vreme obilaska svakog muzeja, ucrtana putanja šetnje na mapi grada, dat osvrt na najznačajnije građevine Beograda pored kojih se prolazi tokom trosatnog obilaska. Predloženo je da obilasci počnu od Konaka kneginje Ljubice u 12 časova, kada je svakog dana obezbeđeno stručno vođenje kroz postavku.


Ulaznice za program obilaska 4 muzeja u kompletu su 200 dinara i mogu se kupiti na biletarnicama svakog od pomenutih muzeja.


 


Portfolio Muzej grada Beograda


 


Datum objavljivanja: 23.02.2010.