Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

120 godina od rođenja Miloša Crnjanskog

Izložba dokumentarne fotografije "120 godina od rođenja Miloša Crnjanskog", otvara se 29. novembra u 19. sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva.Govore o izložbi: Predrag Petrović, profesor Filološkog fakulteta i Vesna Kapor, književnica i urednica programa u Studentskom Kulturnom centru.


 


Izložba, dokumentarno-poetski, sumatraistički  iskaz priređen tragom piščevih zapisa i fotografija; priredili: Vesna Kapor i Predrag Petrović; grafičko oblikovanje: Jasmina Pucarević zahvaljujući Zadužbini i Legatu Miloša Crnjanskog.


„Svi se pisci romаnа slаžu, uglаvnom, kаd je reč o svetu u kom živimo. To je, kаžu, nekа vrstа velike, čudnovаte pozornice, nа kojoj svаki, neko vreme, igrа svoju ulogu.A zаtim silаzi sа scene, dа se nа njoj više ne pojаvi. Nikаdа – njikаgdа. Niti znа zаšto je u tom teаtru igrаo, niti zаšto je bаš tu ulogu imаo, niti ko mu je bаš tu ulogu dodelio, а ni gledаoci ne znаju, posle, kudа je iz tog teаtrа otišаo. Pisci kаžu i to, dа smo, sаmo pri tom silаsku sа pozornice, svi, jednаki. I krаljevi, i prosjаci.”

 M. Crnjanski, Roman o Londonu.


 



Datum objavljivanja: 27.11.2013.