Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

100 godina srpske umetnosti

Antologijsku izložbu Narodnog muzeja u Beogradu, 100 godina srpske umetnosti, za šest nedlja je u Galeriji SANU videlo više od 100.000 posetilaca.


 


U periodu od 07. septembra do 18. oktobra 2009. godine posetiocima Galerije SANU su bile ponuđene tri postavke, tri viđenja 130 remek-dela koja su najbolji svedoci kompleksnosti jednog od najzanimljivnijih perioda razvoja srpske umetnosti.




Inovativim konceptom izlaganja 100 godina srpske umetnosti autori izložbe Ljubica Miljković, Gordana Stanišić i Petar Petrović, te autor postavke Ivan Kucina, su dočarali različite načine na koje je moguće doživeti jedno umetničko ostvarenje, predstavljajući život umetničkih dela kako u okviru izložbenog prostora  tako i unutar muzejske riznice. Ovakav koncept postavke je posetiocima omogućio uvid u ukupan razvoj srpske umetnosti, u bogatstvo i brojnost zbirki Narodnog muzeja, ali i pravu senzaciju i vrhunski doživljaj remek-dela naših najvećih umetnika.

Tokom trajanja izložbe poklonici umetnosti su imali izuzetnu priliku da se tokom individualnih poseta, autorskih i stručnih vođenja upoznaju sa remek delima više od 50 umetnika. Međutim činjenica na koju smo izuzetno ponosni jeste da je ovom izložbom najmlađim ljubiteljima umetnosti omogućeno da se, kroz radionice i susrete članova Dečjeg kluba, zabave učeći o najznačajnijim srpskim umetnicima koji su svojim stvaralaštvom obeležili jedan od najživopisnijih perioda razvoja srpske umetnosti.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 



Datum objavljivanja: 22.10.2009.